Międzynarodowy projekt eTwinning „Kulinarne dziedzictwo Europy“ 

Międzynarodowy projekt eTwinning „Kulinarne dziedzictwo Europy“ 
Uczestnicy projektu: 5 szkół z Francji, Czech, Turcji oraz Grecji. 
Czas realizacji: rok szkolny 2023/24 
Projekt skierowany jest do uczniów w grupie wiekowej 12 - 15 lat. 
Celem jest rozwijanie kluczowych kompetencji ujętych w ramach europejskich poprzez różnorodne wspólne działania podjęte przez jego uczestników. 
Zadania projektowe będą koncentrować się przede wszystkim na tematach związanych z kulturą kulinarną, nawykami żywieniowymi i życiem codziennym nastolatków, to jest: spędzaniem wolnego czasu, weryfikowaniem informacji znalezionych w sieci i umiejętnością korzystania z mediów elektronicznych. 
Poprzez uczestnictwo w projekcie i aktywne wykonywanie zadań uczniowie będą rozwijali swoje kompetencje, m.in. językowe, społeczne, kulturowe i cyfrowe. Ponadto, uczniowie uczestniczący w projekcie stworzą międzynarodowy zespół, który opracuje różne materiały edukacyjne przy użyciu narzędzi cyfrowych, takich jak Padlet, Voki, Avachara, Canva, Story Jumper, narzędzia Google i inne. 
Planowane rezultaty to m.in. wirtualna restauracja, zbiór przepisów kulinarnych i komiksy.

Zespół Szkolno - Przedszkolny nr 18 we Wrocławiu, 53-630 Wrocław, ul. Poznańska 26

We use cookies

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.